Za akademce 17.204 kreveta

Više smeštajnih kapaciteta u studentskim domovima širom Srbije uz izgradnju Studentskog centra u Čačku i početak izgradnje studentskog doma u Užicu.

Na nivou Republike Srbije akademci će moći da konkurišu za mesto u jednom od devet studentskih centara koji raspolažu sa 17.204 mesta za smeštaj akademaca u domovima. Planirano proširenje smeštajnih kapaciteta biće ostvareno uz završetak izgradnje Studentskog centra u Čačku, koji će moći da primi 122 akademca. Do kraja godine se očekuje i završetak prve faze izgradnje doma u Užicu, što će omogućiti preseljenje trenutnih korisnika, kojih je nešto više od sto. Kada bude završen, u ovom studentskom centru biće 270 mesta. Restoran je projektovan sa 200 mesta za sedenje, pratećom kuhinjom u kojoj će moći da se pripremi 1.500 obroka.

Još jedna od novina za sve stanovnike najvećeg studentskog naselja na Balkanu, Studentskog grada, biće planirano uvođenje liftova. Prestoničke ustanove za smeštaj studenata raspolažu sa oko 12.000 mesta, od kojih je oko 60 odsto kapaciteta u sobama prve kategorije.

Za prijem u studentske domove brucoši će konkurisati u prvoj polovini septembra i oni se useljavaju pre početka školske godine, dok će konkurs za starije studente biti otvoren do 31. oktobra. Najviše brucoša useliće se u neku od 14 ustanova Studentskog centra Beograd – oko 1.000.

Izvor: Studentski život/Večernje novosti

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: