Jubilej Univerziteta u Nišu

Univerzitet u Nišu ove godine obeležava značajan jubilej – pola veka uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada. Tim povodom, sve manifestacije koje se održavaju na Univerzitetu i fakultetima, organizovane su u znaku obeležavanja pet decenija postojanja Univerziteta.

Centralna svečanost biće održana u petak 12. juna u sali Narodnog pozorišta u Nišu sa početkom u 11:00 sati. Fakultet umetnosti će uveče od 19:00 sati,na istom mestu održati koncert na kome će biti  premijerno biti izvedena i autorska dela autora sa Fakulteta.

Inače,  održavanje aktivnosti  povodom obeležavanje jubileja počinju Međunarodnim skupom vizantologa, potom  sledi veliki koncert za studente u okviru Uličnog festivala. Biće održano  i više koncerata, izložbi, sajma izdavaštva i književno veče.

Povodom Dana Univerziteta biće dodeljen počasni doktorat i zvanje profesora emeritusa  kao  i priznanja najboljim studentima i istaknutim profesorima, kao i Gradu Nišu i norveškom Tehničkom univerzitetu u Trondrhajmu.

Obeležavnje nedelje  jubileja biće završeno tradicionalnim  koncertom Studentskog kulturnog centra i dodelom priznanja najboljim sportistima među studentima. Inače manifestacije povodom obeležavanja pola veka postojanja biće održavane do kraja godine, kako na Univerzitetu, tako i na fakultetima.

Pogledajte Program proslave jubileja i Plakat za Dan Univerziteta 2015.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: