Svečana akademija povodom Međunarodnog dana studenata

Studentska konferencija univerzitetâ Srbije proslavlja Međunarodni dan studenata, 17. novembar, organizacijom Svečane akademije, pod nazivom „Studenti za svet(!)”, koja će se održati u petak, 17. novembra 2017. godine, u Svečanoj sali Doma kulture „Studentski grad” sa početkom u 19 časova (ul. Bulevar Zorana Đinđića broj 179).

Program Svečane akademije organizuju studenti i osmišljen je tako da mladi akademci razmenjuju svoje mišljenje, kroz bogat umetnički i obrazovni program. Sa svojevrsne katedre na sceni, zadali smo temu „Ispit kreativnosti”. Kroz debate i muziku, igru i pesmu govorićemo o kreativnosti studiranja, novim tehnologijama, savremenim komunikacijama, inovacijama, start-ap projektima, konceptu samozapošljavanja i svim ostalim kreativnim temama potrebnim svetu studenata i kreativnim studentima za potrebe sveta. 

Svečanost prvenstveno ima ideju da se na jednom mestu okupe studenti i studentski predstavnici iz naše zemlje, kao i veliki broj studenata iz zemalja regiona, rektori, dekani i profesori državnih i privatnih univerziteta, kao i predstavnici svih institucija koji se u Republici Srbiji bave pitanjima visokog obrazovanja. 

Poziv je upućen i Njegovoj svetosti partrijarhu srpskom gospodinu Irineju, predsedniku Republike Srbije g. Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije gđi Ani Brnabić, kao i svim članovima Vlade Srbije. To je ujedno i najmasovnije, centralno okupljanje svih članova visokoškolskog društva, te očekujemo veliko interesovanje za ovaj događaj. 

Studentska konferencija univerzitetâ Srbije, najviše predstavničko telo studenata Republike Srbije, Svečanu akademiju je do ove godine organizovala četiri puta 4. aprila, na praznik Dana studenata Beograda, a naša namera je da ove jeseni, prvi put u novom terminu, organizujemo i petu Svečanu akademiju, koja je naš mali jubilej, i to 17. novembra na Međunarodni dan studenata. Međunarodni dan studenata obeležava se u znak sećanja na 17. novembar 1939. godine, kada je stradalo 20 čehoslovačkih studenata, koji su demonstrirali protiv okupacije. Ovaj datum predstavlja simbol borbe mladih ljudi, studenata, za demokratsko obrazovanje i društvo. 

Akreditaciju možete izvršiti na adresu elektronske pošte pr@skonus.org najkasnije do petka, 17. novembra 2017. godine, do 16 časova. Predstavnike medija molimo da u petak, 17. novembra, u Dom kulture „Studentski grad” dođu najkasnije do 18:30 časova. Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati predstavnicu za medije Studentske konferencija univerzitetâ Srbije Jovanu Ivaniš putem adrese elektronske pošte pr@skonus.org ili broja telefona: 064/344-36-77. 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: