Studenti pokrenuli akciju protiv sve češćih pljački!

Studentska populacija često se nalazi na meti lopova i džeparoša, naročito na mestima okupljanja, ispred studentskih domova i menzi, kao i u blizini fakulteta. Svesni ovog, naizgled nerešivog, problema, studenti su odlučili da stanu na kraj krađama i zastrašivanjima i pokrenuli su akciju potpisivanja peticije.

Budući da ne prođe dan da se neko od studenata ne požali da mu je nestao novčanik, novac, dokumenti ili torba, studenti Beogradskog univerziteta žele da pokažu javnosti da je upavo studentska populacija najčešća meta uličnih džeparoša i to na nekim od najprometnijih lokacija u gradu. U peticiji koju su pokrenuli studenti Beogradskog univerziteta navode se neke od lokacija na kojima su napadi učestali. Tako da je pored ozloglašenog Zelenog venca i park kod Vukovog Spomenika postao jedna od najopasnijih lokacija u gradu, bar kada je reč o uličnim napadima i otimanjima. Zbog blizine nekoliko fakulteta i studentskog doma, park kod Vukovog Spomenika mesto je okupljanja većeg broja džeparoša stoga se često čuju upozorenja studentima, ali i svim građanima, da na ovoj lokaciji budu oprezniji.

Osim ovih, studenti navode i sledeće lokacije kao potencijalno opasne: Autokomanda, Karaburma kod studentskog doma, Slavija, Ušće, Sava Centar. Iako se najčešće radi o nestanku ličnih dokumenata i novca, na sreću bez napada, svaki gubitak dokumenta za studente nosi niz problema i poteškoća, da ne zaboravimo i dodatnih troškova za izdavanje ne samo novih ličnih dokumenata, već i novog indeksa, studentske kartice…

U želji da se pronađe rešenje za ovaj svakodnevni problem, na inicijativu studenta pravnog fakulteta Vukašina Baraća, u saradnji sa Studentskim Parlamentom Pravnog fakulteta u Beogradu i administratorima Facebook grupe Studenti beogradskog univerziteta (https://www.facebook.com/groups/StudentiBeogradskogUniverziteta) organizovano je potpisivanje peticije kako bi se skupio dovoljan broj potpisa (potrebno je 2000 potpisa) i od nadležnih tražilo rešenje.

Potpisivanje peticije će se vršiti u prostorijama Studentskog parlamenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, od srede do petka, u periodu 11-14h i na predstojećoj velikoj žurci Studenata beogradskog univerziteta, u petak 17.03, u klubu Andergraund, počev od 22h. Više informacija pogledajte u eventu  https://www.facebook.com/events/610398769150264/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: