STUDENTI POBEDILI, policija obećala pojačane kontrole oko fakulteta

Sa prikupljenih preko 1.000 potpisa na peticiji, i čak preko 2.500 onlajn potpisa, studenti su izvojevali prvu bitku protiv lopovam pošto je MUP Srbije obećao pojačane kontrole.

Peticija koju su prethodne nedelje potpisivali studenti na Pravnom i Bogoslovskom fakultetu kao i na studentskoj žurci, a povodom učestalih krađa na ulicama u okolini fakulteta, urodila je plodom.

– Skupili smo preko 1.000 potpisa na ovim lokacijama, a zbog nemogućnosti mnogih da lično dođu i potpišu, organizovali smo i onlajn skupljanje potpisa. Tu imamo preko 2.000 potpisa podrške – rekao je Vukašin Barać, inicijator ove peticije i zaštite studanata na ulicama.

Foto: Vukašin Barać / RAS Srbija

Peticija se odnosi na pojačanje mera bezbednosti na lokacijama koje su studenti označili kao kritične na kojima se krađe dešavaju, a to su: Vukov spomenik, Slavija, Karaburma (oko studentskog doma), TC “Ušće”, okolina “Sava centra”, Autokomanda i Zeleni venac.

Po rečima Baraća, nadležne institucije su prihvatile studentsku peticiju, a ideje na rešavanju ovog problema koje treba da dostavi MUP, očekuju se u naredna dva dana.

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: