STUDENTI, LAŽNA UZBUNA Poskupljenje cena u studentskim menzama neslana šala?

Iako na društvenim mrežama kruži fotografija dokumenta koji najavljuje poskupljenje cena obroka u studentskim menzama, kako nam je direktor Studentskog centra Beograda Milovan Petrović rekao, do promene cena neće doći.

Ova očigleno lažna vest već je preneta u pojedinim medijima, a iako na pomenutom dokumentu stoji Petrovićev potpis, on je najavu poskupljenja oštro demantovao.

– Cene su iste već pet godina i neće biti nikakve izmene cenovnika od februara, kako stoji u tom obaveštenju. Ne znam o čemu se tu radi, niti odakle tu moj potpis, očigledno je slika nameštena – kaže Petrović.

Ipak, dilemu je razrešio pomoćnik direktora za ishranu ove ustanove, Srđan Janković, koji dodaje da je ova sporna fotografija izvedena iz konteksta, te da je fotografisan samo deo rešenja koje je ministarstvo izdalo, a koje se odnosi na studente sa posebnim zdravstvenim potrebama.

– Cene za studente ostaju iste, 40 dinara za doručak, 72 za ručak i 59 za večeru. Da bi se cenovnik promenio potrebno je da takva odluka stigne iz Ministarstva prosvete i ona se najavljuje mesec-dva unapred, dakle ovo što je objavljeno danas na Internetu, a trebalo bi navodno da stupi na snagu za par dana je jednostavno nemoguće. Ne možemo ništa da menjamo tako preko noći. Ovaj dokument koji je očigledno namerno ufotkan samo delimično, odnosi se na studente koji imaju određenih problema sa zdravstvenim stanjem. Oni su poimence navedeni u tom rešenju – poručuje Janković.

Ko je i sa kakvim motivima na Internet pustio ovu fotografiju ostaje nepoznato, ali sigurno je da se svakako dobro poigrao sa nervima beogradskih studenata koji su već počeli da na društvene mreže objavljuju brojne negativne komentare po ovom pitanju.

Foto: Blic / RAS Srbija

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: