Stručna praksa za 412 studenata u javnim preduzećima

Protokolom o saradnji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu, koji je danas potpisan u Vladi Srbije, biće omogućena stručna praksa za 412 studenata sa deset fakulteta tog univerziteta.

Zainteresovani studenti mogu da se prijave preko portala Studentska praksa, a prvi konkurs će biti objavljen danas oko 12 časova.

To je konkurs za stručnu praksu u javnim preduzećima i agencijama iz resora Ministarstva građevinarstva koja će se realizovati u tri ciklusa u narednih godinu dana. U prvom ciklusu, od novembra do februara 2017. godine, biće 114 mesta.

Sporazum su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević.

Mihajlovićeva: Važno je da studenti dobiju i praksu

Ministarka Mihajlović rekla je danas novinarima da je pored fakulteta, koji je vrlo važan, važno da studenti dobiju i praksu.

Ona je rekla da postoji nada da će ih ta preduzeća kao stručne ljude i zadržati i dodala da će veliki broj studenata biti na praksi u Železnicama Srbije.

Rektor Bambuširević rekao da je 2006. godine na Univerzitetu osnovan Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, čiji je cilj da omogući studentima da steknu određene veštine i znanja značajna za budući rad i zapošljavanje, kao i radno iskustvo.

On je rekao da će ovom ciklusu studenata pre svega tehničkih fakulteta moći da obave praksu koja će trajati godinu dana.

– Tu praksu će studenti u okviru tri ciklusa moći da obave u institucijama iz resora Ministarstva – naveo je Bumbaširević.

Ova preduzuća i fakulteti su u programu

Studenti će moći da konkurišu za praksu u javnim preduzećima “Železnice Srbije”, “Putevi Srbije”, Aerodrom “Nikola Tesla, “Air Srbija”, “Kontrola letenja Srbije i Crne Gore”, “Jat tehnika”, “Institut za puteve”, Saobraćajni institut CIP, agencije i sektori u okviru Ministarstva gradjevinarstva.

Fakulteti koji učestvuju u programu su: Građevinski fakultet, Saobraćajni, Mašinski, ETF, Tehnološko metalurški, Rudarsko geološki, Fizički, Pravni, Ekonomski, Filološki, Arhitektonski, FON.

Današnji protokol je potpisan na inicijativu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Foto: ilustracija

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: