Skupština sutra o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena sutra razmatranjem izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju kojima se produžava rok studiranja starim studetima za dve godine.

Izmene i dopune zakona treba da omoguće studentima koji su od 2006. do 2014. godine upisali prvu godinu studija da zadrže pravo studiranja na budžetu godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Takođe, tim izmenama biće omogućeno studentima da se u narednoj godini finansiraju iz budžeta, ako su u školskim 2014/2015. i 2015/2016. ostvarili 48 ESPB bodova.

Sednica je počela prošle nedelje, a pošto su razmotrili prve tri tačke dnevnog reda – izbor članova REM-a, izmenu sporazuma o zajmu od Azerbejdžana za deo puta Ljig-Preljina i tumačenje jednog člana zakona o Železari Smederevo, poslanici su o njima i glasali.

Posle toga sa dnevnog reda ostalo je da poslanici još razmotre izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i izmene odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine koji je podnela poslanička grupa Jedinstvena Srbija.

Izvor: www.novimagazin.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: