Program za održive ideje

Poziv za mlade preduzetnike i preduzetnice koji razvijaju održiva rešenja za izazove u našem društvu!
Program za održive ideje

Imaš između 18 i 35 godina i motivisan/a si da na preduzetnički i inovativan način rešiš neki društveni i/ili ekološki problem u lokalnoj zajednici?

Tvom timu i tebi je potrebna podrška u razvoju biznis ideje za bolje društvo? Možda je baš Program za održive ideje pravo mesto za vas!

Program za održive ideje je novi program za mlade lidere/ke koji razvijaju preduzetnička i inovativna rešenja za lokalne društvene i/ili ekološke izazove. Kroz besplatni program podrške, 10 mladih start-ap preduzeća će zajedno sa timom iskusnih biznis mentora i eksperata raditi na sticanju znanja i veština koja će im pomoći da unaprede svoju biznis ideju.

Kome je namenjen program?

Poziv je namenjen mladima iz Srbije koji imaju između 18-35 godina, imaju tim od najmanje dve osobe, inovativno rešenje za konkretan društveni i/ili ekološki problem, razvijenu poslovnu ideju, potrebu za daljom podrškom u razvoju i posluju kraće od tri godine.

Do kada traju prijave?

Prijave za program su otvorene do 10. decembra u 23.59!

Šta program obuhvata?

Tokom pet meseci programa imaćeš priliku da stekneš preduzetnička znanja i veštine o tome kako da dodatno razviješ svoj biznis, upoznaš i koristiš Design Thinking – kreativnu metodu za rešavanje problema, plasiraš svoj proizvod ili uslugu na tržište, izgradiš održivi finansijski model, naučiš kako da izveštavaš o svom društvenom uticaju, predstaviš ideju investitorima i obezbediš finansijsku podršku za dalji razvoj biznis ideje. Kroz program ćeš dobiti priliku da se povežeš sa stručnjacima, mentorima i drugim mladim inovatorima i preduzetnicima koji su tokom prethodnih 10 godina učestvovali u ovim programima.

Prijavi svoj tim popunjavanjem forme na OVOM linku.

Više o programu pronađi OVDE.

Pridruži nam se na nekom od Meet up-ova: saznaj sve što želiš o programu i o koracima/lekcijama u pokretanju start up-a od uspešnih start up-ova:

  • Niš, Deli prostor, četvrtak 25. novembar u 16 h
  • Beograd, Smart kolektiv, utorak 30. novembar u 16 h (ONLINE)
  • Novi Sad, Startit Centar, ponedeljak 06. decembar u 19h  (ONLINE)

Prijavi se za info sesije OVDE!

Ukoliko imaš pitanja, nedoumice ili želiš da saznaš više informacija o programu, budi slobodan/slobodna da nam se obratiš na mail: office@smartkolektiv.org.

Vidimo se!

Organizatori Programa za održive ideje

Program realizuje Smart Kolektiv, pionirska organizacija u oblasti socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja, sa preko 18 godina iskustva u podržavanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koja doprinose održivom razvoju društva. Program za održive ideje sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Program za održive ideje se prvi put sprovodi u Srbiji i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024. godine investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Program se sprovodi zahvaljujući podršci EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetnička akademija i EVPA – Evropske asocijacije za preduzetničku filantropiju. Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: