Produženje i vađenje studentskih „busplus” kartica

Učenici srednjih škola i studenti od sutra mogu da produže „busplus” kartice, ali i da izvade nove za predstojeću školsku godinu. Kartice od prethodne školske godine učenicima srednjih škola će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom.

Mladi koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta zbog promene statusa moraće da izvade novu voznu legitimaciju. Cena izdavanja je 250 dinara, dok je produženje kartice za narednu školsku godinu besplatno.

Na studentske kartice imaju pravo akademci koji nisu stariji od 26 godina (studenti osnovnih studija, apsolventi, postapsolventi, studenti master studija), kao i studenti doktorskih studija i studenti medicinskog fakulteta do 28 godina. Kartice se produžavaju podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid kartice i lične karte.

Da bi đaci produžili svoje kartice potrebno je da na uvid podnesu original potvrde o pohađanju škole i da isto kao i studenti na uvid pruže važeću karticu, kao i dokument sa matičnim brojem (zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš).

Kartice se mogu produžiti ili izvaditi u „Beograđanki”, „Jugocentru” u Novom Beogradu, GSP poslovnicama u Skenderbegovoj, TC „Trg republike” i Deligradskoj, „Tempu” na Vilinim vodama, autoputu za Zagreb i Obrenovačkom drumu, kao i „Lastinim” glavnim autobuskim stanicama u Mladenovcu, Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu i Barajevu. Za dodatna pitanja studentima, srednjoškolcima i ostalim sugrađanima na raspolaganju je Korisnički servis (telefon 011-7155-155).

Izvor: www.politika.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: