Predavanja i na telefonima

Na beogradskom Pravnom fakultetu uveli savremene servise za informisanje. Napravili su i aplikaciju za pametne telefone, a u pripremi su i onlajn prenosi pojedinih predavanja.

VESTI o predavanjima, ispitnim rokovima, prijavama i ostale informacije važne za studiranje, akademci sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu odnedavno dobijaju SMS porukama. Ovaj servis pokrenule su njihove kolege iz odbora za informacione tehnologije Studentskog parlamenta ovog fakulteta. Napravili su i aplikaciju za pametne telefone, a u pripremi su i onlajn prenosi pojedinih predavanja.

Ilija Mladenović, jedan od članova ovog tima, kaže da im je ideja da studentima olakšaju i ubrzaju dobijanje servisnih informacija i slušanje predavanja.

– SMS servis imamo jedini na Univerzitetu u Beogradu. Njega koristimo da svim registrovanim korisnicima šaljemo važne informacije i to besplatno – objašnjava Mladenović. – Razvili smo i aplikaciju za pametne telefone, takođe sa namerom da informacije što brže dođu do studenata. Namera nam je da i profesori sve korisne informacije dostavljaju nama, pa da tako brzo i jednostavno one stignu do svih kolega.

Treći korak njihovog rada su prenosi predavanja uživo, putem sajta. Nije, kaže, ideja da profesori predaju u praznim amfiteatrima, a da svi prate kod kuće, već da mogu da prate predavanja ukoliko su sprečeni da na njih dođu. Za početak “lajv striming” će, u saradnji sa fakultetom, imati samo neka vanredna predavanja i gostovanja. Deo opreme obezbedili su sami studenti, a deo fakultet.

– Voleli bismo da se povežemo sa kolegama sa drugih fakulteta, pa da na nivou univerziteta napravimo sličan zajednički projekat – zaključuje Mladenović.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: