Dodeljeno 7 studentskih stipendija

Fondacija građana “Evro za znanje” dodelila je nepovratno sedam studentskih stipendija po 100.000 dinara (školska 2015/16 godina), a stipendije su dobili: Vojislav Gligorovski student Elektrotehničkog i Biološkog fakulteta u Beogradu, Stefana Milutinović student fizike (BU), Nemanja Draganić student matematike na novosadskom univerzitetu, Ljiljana Pavlović student tehničkih nauka u Novom Sadu, Aleksa Korugić, student medicine u Beogradu, Ivan Tupajić student poljoprivrednog fakulteta (BU) i Filip Novaković student muzike u Kragujevcu.

Na konkursu za stipendije prijavilo se 175 kandidata, a uslove konkursa ispunilo je 160 kandidata. Milenko Vasović, predsednik UO Fondacije rekao je da se radi o deci čiji je prosek studija visoko, iznad devet, a koja su većinom iz porodica sa simboličnim ili nikakvim primanjima.

– U takvoj konkurenciji, petočlana komisija je našla balans između najboljih – onih koji i u svetskim okvirima nešto znače, kao što su Draganić, Gligorovski ili Stefana Milutinović i onih koji su takođe odlični stuidenti, a imaju brojne porodice sa skromnim prihodima. Svi oni koji nisu dobili stipendije ne treba da budu razočarani, jer oni su učinili sve što je do njih, a ograničena sredstva su diktirala broj dobitnika – rekao je Vasović i pozvao pojedince i kolektive da se pridruže Fondaciji (www.evrozaznanje.rs).

– Tako ćemo sa simboličnim sredstvima (evro mesečno) ojačati Fondaciju i stvoriti uslove za dodelu većeg broja stipendija. Jer, bez znanja nema napretka ni jednog društva, pa ni našeg. Jedino znanje pravi uslove za prevazilaženje siromaštva i pojedinaca društva u celini – dodaje Vasović.

Foto: evrozaznanje.rs

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: