Dijalog – mladi sa stavom: Preispitati Bolonjski sistem

Studenti univerziteta u Srbiji izneli su danas, u ime izborne liste "Dijalog - mladi sa stavom - Stanko Debeljaković", predlog za preispitivanje Bolonjske deklaracije i pozvali na budžetsko stipendiranje najboljih studenata.

Studenti univerziteta u Srbiji izneli su danas, u ime izborne liste “Dijalog – mladi sa stavom – Stanko Debeljaković”, predlog za preispitivanje Bolonjske deklaracije i pozvali na budžetsko stipendiranje najboljih studenata.

“Da li je jedini način da postanemo ostvareni ljudi napuštanje ove zemlje? ‘Dijalog’ želi da zadrži mlade u Srbiji. Zato zahtevamo hitno preispitivanje Bolonjske deklaracije, administratrivne olakšice pri priznavanju inostranih diploma, veća budžetska izdvajanja za stipendiranje i bolji život studenata,” poručio je Debeljaković.

Bolonjska deklaracija se, po mišljenju većine studenata u Srbiji, nije pokazala kao najkvalitetnije rešenje, navodi se u saopštenju “Dijaloga”, i dodaje da je reforma obrazovnog sistema jedino rešenje za srednjoškolsko i za visoko obrazovanje.

Grupa građana “Dijalog – mladi sa stavom – Stanko Debeljaković”

predala je Republickoj izbornoj komisiji (RIK) u subotu izbornu listu za parlamentarne izbore.

Foto: ilustracija

Izvor: Tanjug

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: