Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu, Univerzitet Singidunum

fepps
Univerzitet Singidunum, Centar u Novom Sadu

Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu (FEPPS) prvu generaciju studenata upisao je 2006. godine, a od 2007. godine nalazi se u sastavu Univerziteta Singidunum. Fakultet je jedinstven po tome što jedini u zemlji realizuje studije prava i politikologije u nacionalnom kontekstu i kontekstu Evropske unije. Misija Fakulteta je da obrazuje stručnjake koji će u nadolazećem periodu integracije u Evropsku uniju doprineti svojim znanjem i veštinama.

Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu realizuje osnovne akademske studije sa programima Prava i Politikologija, kao i diplomske master studije prava.

Osnovne studije traju tri godine, a po njihovom završetku studenti stiču zvanje pravnik, odnosno politikolog.

Master studije prava traju dve godine, pri čemu se studenti na prvoj godini opredeljuju za jedan od dva modula Pravosudni modul i modul Pravo Evropske unije. Posle studija ovog stepena dobija se zvanje diplomirani pravnik master.

Fakultet je osnovao i Pravnu kliniku kako bi, s jedne strane, omogućio studentima sticanje praktičnih znanja i veština, a s druge, kako bi doprineo zajednici i obezbedio besplatnu pravnu pomoć građanima.  Na Klinici su angažovani studenti zavšnih godina i master studenti.

Fakultet za evropske pravno-političke studije izdaje i časopis Pravo i politika.

Posebna pogodnost studentima je mogućnost polaganja ispita TOLES, koji potvrđuje nivo poznavanja engleskog jezika u oblasti prava.

 

Adresa: Narodnog fronta 53, 21000 Novi Sad
Tel. 021/417 633; 417 634; 67 56 200
Fax: 021/67 56 201
veb sajt: www.fepps.edu.rs
e-mail: office@fepps.edu.rs