Berlitz centar

Prvi Berlitz centar za jezike u Srbiji otvoren je 1914. u Beogradu. Centar je bio lociran na Terazijama u tadašnoj Skopljanskoj ulici broj 1.

Danas Berlitz centar organizuje nastavu sledećih jezika: engleski, nemački, italijanski, francuski, ruski, španski i druge…

Berlitz je najstariji centar za strane jezike u svetu. Gospodin Maksimilijan Berlic (Maximilian Berlitz) osnovao je ovaj centar u julu 1878. u Providensu, državi Rod Ajland u Americi. Poreklom iz Nemačke, Maksimilijan Berlic se istakao kao učitelj engleskog jezika, ali uspeh je postigao sa Francuzom Žolijem.

Za uspeh Berlitz metode zaslužan je Francuz Fransoa Žoli, koji je, ne poznajući ni reč engleskog jezika, jednom zamenio bolesnog gospodina Berlica i održao čas početnicima, i to samo na francuskom – od prvog pozdrava pa do kraja časa.

Pošto je je gospodin Berlic ozdravio posle nedelju dana, vratio se svom razredu početnika i bio iznenađen vanredno brzim napretkom svojih učenika, kojima je inače trebalo dvostruko više vremena da postignu taj nivo i pravilan izgovor.

Tako je u Berlitz centru bila rođena moderna uspešna metoda za učenje stranog jezika bez oslanjanja na maternji jezik. Usavršena i modernizovana, ova metoda se i dan-danas koristi u svim Berlitz centrima u svetu, pa tako i u Beogradu

U ponudi se nalaze kako kursevi za grupe, tako i kursevi individualne nastave. Svi ovi jezici se mogu učiti kroz multimedijalnu nastavu ili individualnu nastavu. Berlitz instruktori su maternji govornici i svi su prošli kroz profesionalan trening.

Kursevi koje Berlitz ima u svojoj ponudi su:

 • Online poslovni engleski,
 • Priprema za Cambridge ispite,
 • Letnji ili zimski kamp za decu,
 • Dečiji onlajn kursevi,
 • Kursevi za kompanije,
 • Skype/Zoom časovi.

Berlitz takođe nudi i Ubrzane kurseve, Regularne kurseve, Vikend Maraton kurseve, Individualne kurseve, Dečje kurseve i mnoge druge.

Berliz centar nalazi se na nekoliko lokacija u gradu:

Berlitz centar Beograd – Vračar
Adresa: Braće Nedića 1
Tel. 011 3087 466, 069 3087 466, 062 1934 765, 062 9771 559
e-mail: info@berlitz.co.rs

Berlitz centar Beograd – Novi Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 44
Tel. 011 3121 147, 063 333 227
e-mail: novibeograd@berlitz.co.rs

Berlitz centar Beograd – Banovo brdo
Adresa: Kirovljeva 25
Tel. 011 3059 331, 069 3059 331
e-mail: banovo.brdo@berlitz.co.rs

Berlitz centar Beograd – Dedinje
Adresa: Neznanog junaka 14
Tel. 069 3121 149, 064 1166 817
e-mail: dedinje@berlitz.co.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

 • Institut Servantes je institucija koju je španska Vlada osnovala 1991. godine u cilju promovisanja španskog jezika i širenja španske i kulture zemalja sa španskog govornog... Pročitajte više »»
 • Mondo škola jezika organizuje kurseve jezika u vidu individualne i grupne nastave. Časovi se organizuju u malim grupama od 3-8 polaznika a časove drže domaći i strani predavači koji konstantno rade na unapređenju nastave i prate svetske... Pročitajte više »»
 • Obrazovni centar EQUILIBRIO jedna je od najpoznatijih i najuglednijih škola za učenje stranih jezika na teritoriji grada Beograda. U nastavi se primenjuju. U nastavi stranih jezika Centar EQUILIBRIO primenjuje poslednja dostignuća evropskih... Pročitajte više »»
 • Škola stranih jezika Inlingua Beograd organizuje kurseve stranih jezika po savremenoj inlingua nastavnoj metodi koja predstavlja spoj dugogodišnjeg praktičnog iskustva u oblasti podučavanja stranih jezika i najnovijih teorija... Pročitajte više »»
 • Owen Owen je jedini zvanični centar za pripremu međunarodno priznatih Kembridž ispita u Beogradu, koji je već 3 godine zaredom dobitnik priznanja GOLD Member... Pročitajte više »»