Stranice za besplatno obrazovanje

Nekada su informacije i vesti putovale sporo, a vrhunsko obrazovanje bilo je dostupno samo privilegovanima. Danas stvari izgledaju sasvim drugačije, danas imamo internet!

Od medija do ekonomije, sistem edukacije nije izuzetak kada je reč o razvoju na svetskoj mreži. Razvoj interneta ima svoju ulogu i u sveri obrazovanja, odjednom znanje postaje dostupno svima – besplatno obrazovanje. Evo nekoliko stranica koje vam nude odlične online kurseve, lekcije i materijale za učenje. Za ove stranice biće vam potrebno znanje engleskog jezika, ali eto prave prilike i da usavršite svoje poznavanje ovog stranog jezika. Uživajte, istražujte i nikada ne prestajte da učite!

Besplatno obrazovanje – Khan Academy

Khan Academy želi da vam pomogne da naučite što više. Njihova misija je da vam obezbede besplatno obrazovanje dostupno svima. Sadržaji na ovoj stranici su besplatni bilo da ste student, professor ili neko ko želi da se informiše o nekoj temi. Na Khan Akademiji pronaći ćete ima preko 1,200 video predavanja o najrazličitijim temama, od osnova aritmetike i algebre do hemije i biologije.

EdX

EdX je neprofitna organizacija stvorena od strane Harvarda I MIT-ja. EdX I MOOCs (Massive Open Online Course) donose najbolje fakultetske kursevei besplatno obrazovanje studentima širom sveta, a online interaktivni kursevi obuhvataju prava, istoriju, inženjerstvo, biznis studije, društvene nauke, IT, medicine i mnogo više.

Besplatno obrazovanje – Coursera

Coursera je edukativna kompanija koja u saradnji sa vrhunskim univerzitetima nudi besplatno obrazovanje.

MIT OpenCourseWare

“The idea is simple: to publish all of our course materials online and make them widely available to everyone.” Dick K.P. Yue, Professor, MIT School of Engineering
Ovo je stranica čuvenog Massachusetts Institute of Technology koja nam se predstavlja kao revolucija u online učenju. Ovde možete odslušati online predavanja iz bilo kojeg predmeta koji se podučava na ovom institutu, ali i saznati niz drugih korisnih informacija.

ALISON

ALISON je globalna online zajednica koja nudi besplatno obrazovanje i materijale za učenje. U ponudi je više od 500 besplatnih kurseva, a svaki kurs je standardizovan I sertifikovan.

SAZNAJTE VIŠE: MUZEJI KOJE MOŽETE POSETITI ONLINE

Besplatno obrazovanje na – Open Yale Courses

Svi smo čuli za prestižni Yale, a na ovoj adresi možete uživati i u izabranim predavanjima s ovog univerziteta. Sve je javno i ne naplaćuje se, a možete slušati predavanja su iz humanističkih nauka,fizike,biologije i sličnog.

Bio’s Best

Uvek nam je potrebna nečija biografija, a ovo je pravo mesto da pronađete dobru biografiju poznatih osoba. Takođe, odlična je stranica i ako samo želite saznati o životima poznatih osoba.

FreeTechBooks.com

Ovde ćete pronaći niz online knjiga i skripti za kompjuterske i srodne nauke. Sve je legalno i besplatno, stoga krenite u istraživanje.

Harvard Law School

Odlično mesto za studente prava jer nudi niz predavanja, panela, konferencija i sličnih pravnih zavrzlama. Takođe, moguće je i saznati kako se pravne lekcije mogu primeniti na neka aktualna zbivanja.

Besplatno obrazovanje – Free Science and Video Lectures Online

Velika kolekcija videa koji nas podučavaju matematici i filozofiji pa ako vam treba – izvolite.

BBC Languages

Ovo je pravo mesto ukoliko želite da obnovite vaše znanje stranog jezika. Naučite francuski, nemački, portugalski, španski, grčki, kineski i još preko 30 jezika besplatno.

 

Foto: ilustracija, pixabay

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: