Besplatna radionica o reproduktivnom zdravlju

Centar „Jaki mladi“ i Omladina JAZAS-a Beograd organizovaće u četvrtak, 23. maja, sa početkom u 17 časova radionicu “Planiranje porodice i reproduktivno zdravlje“. Radionicu će, u prostorijama Centra “Jaki mladi” (Bulevar kralja Aleksandra 251, Beograd), održati vršnjački edukatori JAZAS-a.

Ukoliko želite da prisustvujete radionici, morate biti brzi, jer broj mesta je ograničen. Prijave se šalju putem mejla jaki.mladi@sos-decijasela.rs, ili porukom u inboks Facebook stranice Jaki mladi – podrška zapošljavanju. U prijavi pošaljite svoje ime i kontakt podatke (e-mail i broj telefona).

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima (grad Beograd – Savet za zapošljavanje, Gradski centar za socijalni rad Beograd, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Republički zavod za socijalnu zaštitu, Centar za porodični smeštaj i usvojenje, NALED, Privredna Komora Srbije – Beograd, Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala za grad Beograd), Gradski centar za socijalno preduzetnistvo Beograda, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

U Centru “Jaki mladi”  korisnici dobijaju edukacije, mogućnosti prekvalifikacije i dokvalifikacije, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: