SKC ostaje gde jeste

Cilj nije ukidanje ni Studentskog kulturnog centra ni Doma kulture „Studentski grad”, već je plan da konačno počnu da rade, kao i druga satelitska tela koje finansira Ministarstvo prosvete, poput Zavoda za udžbenike, Centra za promociju nauke, Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, ističe Šarčević.

Studentski kulturni centar ostaje tamo gde je i sada, ne menja namenu, niti naziv. Naš cilj nije ukidanje SKC, niti Doma kulture Studentski grad (DKSG), već da se reorganizuju ustanove kojima se niko do sada nije bavio, koje imaju lošu strukturu zaposlenih, slabo su opremljene, nude loše sadržaje. Država više neće da plaća nerad. Na njima je da ponude drugačije, nove programe za studente kojima su i namenjeni i zbog kojih postoje – izjavio je juče za naš list ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar za „Politiku” kaže da su  „priče u javnosti otišle predaleko, da su puštene sa namerom da se održi postojeće stanje”, kao i da su SKC i DKSG samo deo plana da tzv. satelitska tela koje finansira Ministarstvo prosvete konačno počnu da rade. Upitan šta su to „satelitska tela” čijim radom nije zadovoljna država, Šarčević odgovara da su u pitanju javna preduzeća Nuklearni objekti Srbije, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i studentski centri.

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANjU

Izvor: www.politika.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: