Počeo je Sajam stipendija 2017.

Dvodnevni SAJAM STIPENDIJA „Stipendija i ja“ Univerziteta u Beogradu otpočeo je juče, 27. septembra 2017.godine u zgradi Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu.

Sajam je otvorio akademik Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu i prof.dr  Vesna Mandić, Pomoćnik ministra za razvoj i visoko  obrazovanje ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Svečano otvaranje su svojim prisustvom uveličali predstavnici diplomatskog kora iz ambasada Republike Hrvatske, Sjedinjenih Američkih država, Italije, Velike Britanije, Holandije, Kanade, Finske,  Češke, Grčke, Koreje, Nemačke, kao i predstavnici fondacija, kompanija i ustanova koje su uzele učešće na ovoj manifestaciji, predstavnici fakulteta i veliki broj zainteresovanih studenata.

Nakon svečanog otvaranja realizovan je uvodni deo programa koji su činile kraće prezentacije i predavanja. O stipendiranju studenata kroz zadužbine i fondove Univerziteta u Beogradu prisutni su imali prilike da saznaju od prof.dr Živana Lazovića, prorektora za poslovanje i razvoj kadrova Univerziteta u Beogradu, a nakon toga prezentaciju “Mobilnost studenata, nastavnika i istraživača Univerziteta u Beogradu” održla je Jovana Ilić iz Sektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Beogradu. Prezentaciju o karijernom informisanju i savetovanju studenata o mogućnostima za nastavak studija održala je Ana Janković Barović, koordinator programa Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, nakon čega je usledio niz zanimljivih predavanja o sertifikaciji, nezaobilaznoj temi kada je reč o stipendijama i nastavku studija u inostranstvu, koje su održali su profesori i saradnici Filološkog fakulteta Univerziteta u 
Beogradu.

Zbog velikog broja zainteresovanih studenata koji nisu mogli da se smeste u najveću salu u zgradi Rektorata, organizovano je i praćenje prenosa programa iz Svečane sale u dodatnoj sali na prvom spratu, gde su kasnije tokom dana organizovane i konsultativno informativne sesije sa studentima zainteresovanim za mobilnost i stipendiranje, karijerno informisanje i savetovanje po pitanju nastavka studija i nagrade i stipendije zadužbina i fondacija Univerziteta u Beogradu.

Ova manifestacija koju je četvrti put organizovao  Univerzitet u Beogradu okupila je  na jednom mestu veliki broj institucija koje dodeljuju stipendije i omogućila da se predstave raznovsni vidovi finansijske podrške i mobilnosti dostupne studentima na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Vrata Rektorata biće otvorena i drugog dana sajma, 28.septembra  od  od 9.30 do 16.00 časova. Studenti će imati priliku da prisustvuju predavanjima, dobiju korisne informacije u okviru programa prezentacija „15 saveta za 15 minuta“, kao i da uzmu aktivno učešće u konsultacijama sa prisutnim stipenditorima, raspoloženima da odogovore na sva pitanja i pruže odgovarajuće savete.

Svoje stipendijske programe predstaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fond za mlade talente Dositeja, Grad Beograd, kompanije Loreal, Digit, Valjaonica bakra Sevojno, Eko Serbia AD, Fondacija Tempus, Fondacija Studenica, Fondacija dr Zoran Đinđić i Obrazovni sistem Ekilibrio, ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Republike Grčke, Republike Koreje, Republike Češke, kao i Francuski institut u Srbiji, Ruski Dom u Beogradu, Nemačka služba za akademsku razmenu /DAAD/, Beogradska otvorena škola, EURAXESS mreža u Srbiji i tri italijanska univerziteta (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, CaFoscari).

Prenos programa oba dana biće emitovan uživo preko interneta na Media portalu računarskog centra Univerziteta u Beogradu. Sajam su podržale kompanije DDOR Novi Sad, Loreal Balkan, Digit, Nestle Adriatik, Froneri i Golijska Ledena robnim, novčanim i donacijama u uslugama.

Univerzitet u Beogradu organizacijom Sajma stipendija obezbeđuje studentima mogućnost da se pravovremeno i podrobno informišu o velikom broju raspoloživih prilika, o procedurama, uslovima i rokovima za prijavu i uspešno planiraju svoje dalje profesionalne korake. Za učesnike, stipenditore, Sajam je sjajna prilika za afirmaciju programa finansijske pomoći, društvene odgovornosti i regrutaciju zainteresovanih studenata.

Detaljnije informacije,

http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: