Niške inovacije pred očima sveta

Troje studenata Ekonomskog fakulteta predstavljaće Srbiju u Parizu na najvećem svetskom takmičenju.

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu Aleksandra Đorđević, Jelena Todorović i Novak Stamenković osvojili su ubedljivo prvo mesto i postali sveukupni pobednici nedavno održanih regionalnog i zonskog takmičenja studentskih timova iz jugoistočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike u oblasti inovacija u proizvodnji i marketingu.

Zahvaljujući ovom izuzetnom uspehu učestvovaće na završnom takmičenju, odnosno u Svetskom finalu mladih ekonomista koje će biti održano 15. juna u Parizu.

– Na prethodna dva takmičenja, naša ekipa predstavila je projekat razvoja potpuno novih proizvodnih linija u industriji kozmetike, koji je ocenjen najvišim ocenama i koji nam je doneo i učešće na svetskom finalu u glavnom gradu Francuske. Na finalnom skupu, koji je bez ikakvih sumnji najveće studentsko takmičenje u svetu, učestvovaće timovi mladih akademaca koji su bili najuspešniji u konkurenciji preko 350 svetskih univerziteta iz čak 50 zemalja. Kako se u isto vreme u Parizu održava i jedan od najvećih sajmova inovacija, na kojem će najbolje ekipe studenata imati prilike da budu i u ulozi nosilaca inovativnih proizvodnih projekata i izlagača kao da je reč o iskusnim predstavnicima velikih svetskih kompanija, presrećni smo što ćemo predstavljati našu Srbiju i naš fakultet na velikom skupu.  Naravno, učinićemo sve da se o dostignućima mladih iz Srbije čuje i u najvećim privrednim krugovima Evrope i sveta, rekli su nam ovo troje mladih sa Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Studentski tim mladih ekonomista iz Niša na ovoj inovaciji i projektu radio je prethodnih nekoliko godina primenjujući znanje stečeno na predavanjima i vežbama na svom fakultetu – kaže prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekanica Ekonomskog fakulteta Niškog univerziteta.

Foto: T. Todorović

Izvor: www.politika.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: