Deveti OpenIT

Konferencija obuhvata i radionice u trajanju od 45 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi.

I ove godine (17 – 18. oktobar) održava se deveti OpenIT na Fakultetu organizacionih nauka. Ideja projekta je da se povežu vodeće kompanije koje se bave inovacijama, naprednim tehnologijama, digitalnim marketingom i preduzetništvaom sa 160 studenata biznis i IT usmerenja.

Kao neko ko je učestvovao na prethodna dva OpenIT-a, toplo preporučujem ovaj projekat svima koji žele da:

  1. Nauče stvari iz svoje oblasti koje možda na fakultetu i neće imati priliku da čuju
  2. Upoznaju druge studente sličnih interesovanja
  3. Pokrenu svoj startap u budućnosti
  4. Upoznaju ljude iz vodećih kompanija u Srbiji
  5. Saznaju gde, kada i kako mogu da se zaposle ili dobiju praksu

Ono gde većina ljudi greši je u tome što samo dolazi da odsluša predavanja i radionice, ali zapravo najviše dobijaju oni koji pored svega toga upoznaju neke nove ljude sa kojima u budućnosti mogu da sarađuju, da od njih nešto nauče, a zašto ne i da prenesu neka svoja znanja na njih.

Kako će izgledati ovogodišnji OpenIT?

deveti openit  info

Konferenciju čine sledeći delovi: Power Talks, Workshops i  Action Space.

Power Talks

Ja ovo nazivam “Deo u kome ćete čuti kako je u Srbiji mnogo toga zapravo moguće” za razliku od standardnog domaćeg stava “Kod  nas se uspeti ne može”.

Zvanično, ovo su govori na početku i kraju svakog dana projekta čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju. Predstavnici kompanija i gosti govornici će u okviru od 30 minuta preneti svoje iskustvo, ispričati inspirativnu priču i  dati primer kako su pojedinci i kompanije danas došle do svog punog potencijala.

Već nekoliko godina, Startit podržava OpenIT kako medijski, tako i kroz predavanja i radionice. Tako će biti i ove godine, a među predavačima će se naći Zoja Kukić i Vukašin Stojkov, koji su nam dali svoje mišljenje o događaju:

author-photo-zojaOpenIT je pionir kada je studentsko organizovanje ovakvih događaja u pitanju. Veoma je bitno što se bave i temama kao što su startapi i što podstiču mlade da se upuste u preduzetništvo.

Workshops

Ovo je deo u kome ćete čuti “Kako se stvari rade u praksi”.

Konferencija obuhvata i radionice u trajanju od 45 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi.

Action Space

U ovoj fazi ćete se bolje upoznati sa predavačima i kompanijama, a možda od njih dobijete i ponudu za posao.

Ovaj deo projekta obuhvata i Company circles koji predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 25 studenata i predstavnik kompanije, gde će za razgovor imati određeni vremenski period, nakon čega će se studenti rotirati. Kroz ovaj koncept omogućava se direktno predstavljanje poslovanja i načina funkcionisanja svake kompanije.

Kako je prisutan na OpenIT-u već treću godinu za redom, izdvajamo viđenje ovog događaja od strane COO Devana Technologies Ivana Bjelajca:

OpenIT je jedan od prvih projekata na kojima je Devana Technologies sarađivala sa AIESEC-om. Ima tradiciju i svojim ciljem se uklapa u vrednosti obe organizacije. Ceo događaj pruža odlicnu priliku mladim ljudima da ostvare svoje ambicije.

Povezivanje kompanija iz oblasti informacionih tehnologija sa studentima koji žele da svoju budućnost grade u ovom smeru je odlika koja krasi OpenIT. Projekat je iz godine u godinu rastao i svaki put smo uvideli neki novi napredak. Omogućio nam je pristup talentovanim ljudima, ali i odličnim idejama. Jedva čekamo novine koje će nam doneti OpenIT. 9

Od kompanija na ovom događaju možete očekivati: Devana Technologies, PSTech, Comtrade, Zuhlke, Cosmic Development, Saga, ESTEH, Telekom Srbija, Optimus Media, Media House, msg global solutions, Cube

Takođe, tu su i organizacije koje podržavaju projekat: SEE ICT, Impact Hub, Startlabs i Marketing mreža

Prijava za OpenIT 9

Dakle, ovaj događaj je namenjen svim studentima i ulaz će biti besplatan. Zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se za konferenciju, što možete učiniti na zvaničnoj prezentaciji.

Takođe, dodatne informacije možete pronaći i na zvaničnoj Facebook stranici događaja.

Izvor: Itdogađaji

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: