Danas je 
nedelja, april 30, 2017. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

Humanijada nastavlja svoju borbu!

Veliki humanitarni kviz, u okviru "Humanijade 2017", biće održan u subotu 08. aprila, sa početkom u 18h. Kviz organizuje dobro poznata ekipa PabKVIZ-a u saradnji sa Studentskim parlamentom Fasper-a, Udruženjem studenata Psihologije "Stimulus" i Savezom studenata Biološkog fakulteta.

Humanitarni sportski turnir – Pobedi za Anđelu!

Unija studenata FON-a, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Podrži život, drugu godinu za redom organizuje Humanitarni sportski turnir koji će se održati 8. i 9. aprila na terenima studentskog doma „4. april“.

Plivanje na 50 metara uslov za diplomu

Studenti na kineskom univerzitetu Cinghua, koji se smatra Hardvardom istoka, ne mogu da diplomiraju dok ne prođu ispit plivanja.

Bolje učimo kada čitamo ružan font

Ekonomski stručnjakl Tim Harford veruje da "ružni" fontovi poput Comic Sans ili Monotye Corsiva pomažu u koncentraciji prilikom čitanja.

Metoda Leonarda da Vinčija: Kako da se naspavate za samo 4 sata

San koji se sastoji iz više faza često se vezuje za jedno od najgenijalnijih imena u svietu umetnosti i pronalazača renesansne ere, Leonarda da Vinčija. Trebalo mu je mnogo vremena da razvije svoje ideje – vreme koje često nije imao. Hteo je da iskoristi maksimum vremena za rad a minimum za spavanje.

Isprekidan san je mnogo gori od nedovoljno sna

Isprekidani san mnogo je gori od nedovoljno sna, utvrdili su naučnici sa medicinskog fakulteta univerziteta Džon Hopkins u Baltimoru.

Planiranje umanjuje sreću

Brz tempo života nalaže da planiramo i privatne stvari, kao što je odlazak na kafu sa prijateljicom, ali ako to uradimo, ona će nam manje prijati.

Epidemija gojaznih: Posle četiri godine učenja, studenti ne dobijaju samo dodatno znanje

Da bi to izmerili oni su pratili 100 brucoša kada se radi o vežbanju i težini. Oni su četiri puta godišnje merili indeks telesne mase studenata (86 ih je ostalo u istraživanju).

Poremećaji ishrane – kako ih prepoznati i kako ih lečiti?

Psihološko savetovalište za studente „Pričajmo o tome“ i DKSG Poremećaji ishrane - kako ih prepoznati i kako ih lečiti?

SOFA je spremila iznenađenje i ove godine!

Udruženje Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA) i ove godine organizuje besplatan sportski turnir u Beogradu. Broj učesnika povećan je na 400 i od 9. do 11. decembra studenti i omladina iz Niša, Kragujevca, Novog Sada i Beograda moći će da se oprobaju u odbojci, basketu, futsalu, stonom tenisu i plivanju. Učesnicima koji nisu iz Beograda obezbeđen je besplatan prevoz, hrana (doručak, ručak, večera) i smeštaj u hotelu Slavija.
58,129FANOVAPRATI NAS
2,128PRATILACAPRATI NAS
638PRATILACAPRATI NAS