Danas je 
četvrtak, jul 27, 2017. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

Studenti pred ispitni rok nagrnuli u apoteke, a razlog je OPASAN PO ZDRAVLJE

"Studenti su zarad položenog ispita spremni da isprazne buđelare, ali i da unište svoje zdravlje, pa tako kad uđu u apoteku prvo pitaju šta je najjače za koncentraciju".

Međunarodno studentsko sportsko takmičenje „UNIADA 2017”

UNIADA 2017 predstavlja međunarodno studentsko sportsko takmičenje koje za cilj ima okupljanje reprezentacija fakulteta ne samo iz Srbije i regiona već i iz cele Evrope. Ovaj događaj će se održati od 22. do 25. oktobra 2017. godine u Beogradu.

Humanijada nastavlja svoju borbu!

Veliki humanitarni kviz, u okviru "Humanijade 2017", biće održan u subotu 08. aprila, sa početkom u 18h. Kviz organizuje dobro poznata ekipa PabKVIZ-a u saradnji sa Studentskim parlamentom Fasper-a, Udruženjem studenata Psihologije "Stimulus" i Savezom studenata Biološkog fakulteta.

Humanitarni sportski turnir – Pobedi za Anđelu!

Unija studenata FON-a, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Podrži život, drugu godinu za redom organizuje Humanitarni sportski turnir koji će se održati 8. i 9. aprila na terenima studentskog doma „4. april“.

Plivanje na 50 metara uslov za diplomu

Studenti na kineskom univerzitetu Cinghua, koji se smatra Hardvardom istoka, ne mogu da diplomiraju dok ne prođu ispit plivanja.

Bolje učimo kada čitamo ružan font

Ekonomski stručnjakl Tim Harford veruje da "ružni" fontovi poput Comic Sans ili Monotye Corsiva pomažu u koncentraciji prilikom čitanja.

Metoda Leonarda da Vinčija: Kako da se naspavate za samo 4 sata

San koji se sastoji iz više faza često se vezuje za jedno od najgenijalnijih imena u svietu umetnosti i pronalazača renesansne ere, Leonarda da Vinčija. Trebalo mu je mnogo vremena da razvije svoje ideje – vreme koje često nije imao. Hteo je da iskoristi maksimum vremena za rad a minimum za spavanje.

Isprekidan san je mnogo gori od nedovoljno sna

Isprekidani san mnogo je gori od nedovoljno sna, utvrdili su naučnici sa medicinskog fakulteta univerziteta Džon Hopkins u Baltimoru.

Planiranje umanjuje sreću

Brz tempo života nalaže da planiramo i privatne stvari, kao što je odlazak na kafu sa prijateljicom, ali ako to uradimo, ona će nam manje prijati.

Epidemija gojaznih: Posle četiri godine učenja, studenti ne dobijaju samo dodatno znanje

Da bi to izmerili oni su pratili 100 brucoša kada se radi o vežbanju i težini. Oni su četiri puta godišnje merili indeks telesne mase studenata (86 ih je ostalo u istraživanju).
58,005FANOVAPRATI NAS
2,087PRATILACAPRATI NAS
654PRATILACAPRATI NAS
CLOSE
CLOSE