Danas je 
subota, april 29, 2017. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

Danas isplata kredita i stipendija za april

Isplata studentskih kredita i stipendija za mesec april za školsku 2016/2017 godinu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

UPIS NA FAKULTETE Za brucoše imamo jednu DOBRU i jednu LOŠU vest

Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu. Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži više školarine. Pojedine visokoškolske ustanove takođe nude i nove studijske programe. Ukratko, to su tri najveće promene koje ove godine očekuju brucoše širom Srbije.

Više mesta na fakultetima za IT stručnjake

Univerzitet u Beogradu će do prvog maja objaviti konkurs za upis akademaca na osnovne, master i doktorske studije. O broju onih koji će se školovati o trošku države, Vlada Srbije će tek odlučivati, pa će se shodno odluci i predložene kvote menjati. Jedno je sigurno, više mesta biće na smerovima koji školuju IT stručnjake. Detaljne informacije biće postavljene na sajt Univerziteta u Beogradu.

Počela isplata stipendija nadarenim učenicima i studentima

Isplata stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente za januar, februar i mart za školsku 2016/2017 godinu počela je u četvrtak, 20.04, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

UKIDANJE PRIJEMNOG NA FAKULTETIMA Oni su prva generacija koja će polagati veliku maturu

Sadašnji osmaci, prva su generacija učenika koja će školske 2020/21. godine polagati veliku maturu iz tri, četiri ili pet predmeta, ukoliko se usvoji Koncept završnih ispita u srednjem obrazovanju, koji je sada na javnoj raspravi.

Platite Bus plus na internetu

Korisnici javnog gradskog prevoza u Beogradu od danas na raspolaganju imaju još jednu mogućnost plaćanja i to on-lajn, saopštio je „Bus plus” sistem.

Dan studenata Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu obeležava Dan studenata, a akademci kažu da ih i dalje muče isti problemi – veliko opterećenje u nastavi, ali i to što se ne znaju pravila studiranja. Ministar prosvete Mladen Šarčević čestitao je i poželeo im da broj studenata na budžetu bude sve veći.

Proslava Dana studenata uživo na RTV Studentski grad

Četvrtog aprila obeležava se Dan studenata Beogradskog univerziteta i tom prilikom sve studentske organizacije trude se da na pravi način obeleže dan važan za studente svih fakulteta i usmerenja.

Sutra isplata studentskih stipendija i kredita

Ministarstvo prosvete, nauke, i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da sutra, 30. marta počinjena isplata studentskih stipendija i kredita za marta ove godine.

MINISTARSTVO PROSVETE: Od sledeće godine na budžet sa 48 bodova

Dužina studiranja je povećana na trostruki period za one koji studiraju uz rad sa i za studente sa invaliditetom.
58,126FANOVAPRATI NAS
2,128PRATILACAPRATI NAS
638PRATILACAPRATI NAS