Izbor za Miss

Koga još interesuje izbor za Miss, ali ovo nije takav izbor lepotica! Sjaj i pompa koji prate svaki izbor za Miss su prisutni, ali pistom defiluju ovog puta neke sasvim drugačije “misice”.

Naime, u Maleziji jedno od najvećih dešavanja jeste upravo izbor za Miss – Izbor za najlepšu kokošku! Ovakvi izbori održavaju se širom zemlje, a vlasnici na ovakvim dešavanjima predstavljaju svoj uspeh i ponos – najlepše primerke koka i petlova. Sudije će najlepše proglasiti na osnovu strogih kriterijuma – perja, kolora, šepurenja i naravi.

Ovaj zaista intrigantan običaj svojom kamerom zabeležio je Ernest Goh, fotograf iz Singapura, koji se po prvi put susreo s ovakvim takmičenjima tokom svog putovanja po Maleziji 2013. godine. Fotograf, impresioniran ovakvim prizorom, na samom takmičenju postavio mali fotografski “studio” i zabeležio neke od najneverovatnijih snimaka ovih “Misica”. Kao što je i autor u knjizi koju je potom objavio naveo, pokušao je da prikaže “ko su one, a ne šta su”. I zaista, uverite se i sami, nama se čini da ove koke poziraju bolje i od nekih profesionalnih fotomodela.

Autor svih fotografija je Ernest Goh.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: