Danas je 
četvrtak, januar 19, 2017. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

Robot podučavao studente pet meseci – niko nije primetio

Određene ljudske osobine robori nikada neće moći da reprodukuju – bar se tako mislilo do sada. Džil Votson, robot kompanije IBM, diplomiranim studentima Tehnološkog instituta u Džordžiji od januara pomaže u rešavanju problema. Ona u roku... Pročitajte više »»

Tipovi studenata koje ćete sresti na svakom fakultetu

Svakodnevni odlasci na fakultet znaju biti mukotrpni zbog određenih ljudi koji vas iznerviraju čim ih vidite. Niste jedini. Možda i vi svojom pojavom nekoga iritirate. Saznajte kakvi tipovi studenata postoje i među njima pronađite svoje kolege,... Pročitajte više »»

Koje fakultete najčešće završavaju milijarderi: Iznenadiće vas ovaj spisak!

Na devetom mestu nalazi se trgovina, a fakultete na kojima se ona izučava učilo je petoro od 100 svetskih milijaredera među kojima je i Robert Kuok, biznismen iz Kine. U životu je bitno imati sreće, a onda će sve ostalo će onda sigurno doći.... Pročitajte više »»

Ah ta kafa

Od fotografija na instagramu do prepunih kafića, gde god da se čovek okrene čini se da svi po ceo dan samo kafenišu. To možda i nije daleko od istine, kafa je postala napitak bez koga malo koji čovek može da zamisli svoj dan. A kada već svi... Pročitajte više »»

Intervju za posao u Google-u: Možete li vi da rešite zagonetku “100 šešira”?

Ekspertski tim sastavljen od stručnjaka sa Oxforda, Kanadskog Instituta za napredna istraživanja i Google DeepMind-a kreirao je veštačku inteligenciju koja je sposobna da najbrže reši zagonetku “100 šešira” koju Google koristi na... Pročitajte više »»

Studenti sa Harvarda nisu umeli da reše ovaj zadatak: Da li možete vi?

Harvard možda ima najbolju akademsku reputaciju među svim univerzitetima na svetu, međutim, veliki broj njegovih studenata ne uspeva da reši ovu logičku zavrzlamu. Sudeći po knjizi psihologa Danijela Kanemana „Razmišljati brzo i polako“,... Pročitajte više »»

Fotografija koja otkriva za koji ste posao “stvoreni”

Pažljivo pogledajte sliku i izaberite oblik koji vam je lično najprivlačniji. Izbor zanimanja kojim ćemo se baviti celi (ili gotovo celi) život vrlo je stresan zadatak. Započinje već na završetku osnovne škole kad se moramo odlučiti za... Pročitajte više »»

Znaju važnost obrazovanja: Japanski voz vozi samo zbog jedne učenice kako bi ona mogla da završi školu

Godinama na železničkoj stanici u ruralnom mestu na japanskom otoku Hokkaido čeka samo jedan putnik - učenica srednje škole na svom putu u školu. Voz ima zadatak da stane dva puta - jednom da je "pokupi" na putu do škole, a drugi put da je... Pročitajte više »»

Da li je ovo univerzitet budućnosti?

Ovo sigurno nije klasičan univerzitetski kompleks na kakve smo navikli širom sveta! Idejni projekat renomiranog francuskog arhitekte Jacques-a Rougerie-a, “The City of Meriens” – plutajući grad u obliku manta raže predstavlja kolosalni... Pročitajte više »»

Studentkinja koja stanuje u vozovima

Leonie Müller je otkazala zakup stana pre nekoliko meseci i sada provodi mnogo sati svake nedelje putujući vozom. Njen nekonvencionalni način života dospeo je u medije ne samo u Nemačkoj, već i u... Pročitajte više »»
56,914FANOVAPRATI NAS
2,020PRATILACAPRATI NAS
617PRATILACAPRATI NAS