Danas je 
nedelja, jun 25, 2017. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

KOLIKO KOŠTA STUDIRANJE Šta sve roditelji akademaca moraju da plate

Studenti iz unutrašnjosti koji školovanje žele da nastave u jednom od univerzitetskih centara u Srbiji računaju na finansijsku pomoć roditelja, koja se odnosi na sve: od stanarine, do školarine.

Na fakultetima u Beogradu oko 15.000 mesta za brucoše

Ukoliko Vlada prihvati predlog "Univerziteta u Beogradu", na fakultete u njegovom sastavu u narednu školsku godinu moći će da bude upisano 14.850 brucoša, od čega 9.511 na budžetu i 5.339 samofinansirajućih.

Koliko danas košta fakultetska diploma?

Za većinu roditelja školovanje studenata je veliki udarac na kućni budžet pa mnogi pribegavaju podizanju kredita kako bi isplatili školarinu.

DVA KRUGA DO INDEKSA Budući brucoši, ovo je DETALJAN KALENDAR UPISA

Trka za željeni indeks na državnim fakultetima većinom počinje 21. juna predajom dokumenata, dok će lista primljenih brucoša biti objavljena do 10. jula.

Koliko će fakulteti naplaćivati naredne godine: Tri su već povećala školarine

Tri fakulteta su dobila dozvolu za povećanjem, sve je manje onih koji za godinu ne traže minimum 100.000 dinara.

Evo na kojim fakultetima će ove godine biti NAJVEĆA NAVALA

Više od 80 odsto maturanata planira da nakon srednje škole upiše fakultet, isti procenat njih želi da svoje školovanje nastavi na državnim fakultetima, dok su najpopularnija zanimanja iz oblasti medicine i IT.

UPIS NA FAKULTETE Za brucoše imamo jednu DOBRU i jednu LOŠU vest

Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu. Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži više školarine. Pojedine visokoškolske ustanove takođe nude i nove studijske programe. Ukratko, to su tri najveće promene koje ove godine očekuju brucoše širom Srbije.

UKIDANJE PRIJEMNOG NA FAKULTETIMA Oni su prva generacija koja će polagati veliku maturu

Sadašnji osmaci, prva su generacija učenika koja će školske 2020/21. godine polagati veliku maturu iz tri, četiri ili pet predmeta, ukoliko se usvoji Koncept završnih ispita u srednjem obrazovanju, koji je sada na javnoj raspravi.

Program stipendiranja studenata – proleće 2017.

Program stipendiranja studenata beogradskih univerziteta – proleće 2017. Evropski pokret FUTURIS, u skladu sa svojim ciljevima promovisanja važnosti sekundarnog obrazovanja kod omladine, u saradnji sa Obrazovnim centrom EQUILIBRIO organizuje i tokom proleća 2017. Program stipendiranja studenata beogradskih univerziteta. Program stipendiranja studenata – proleće 2017. osmišljen je tako da zainteresovanim studentima beogradskih fakulteta i visokih strukovnih škola omogući pohađanje PREMIUM kurseva

Svaki student dobija – broj

Koje promene donosi novi zakon o visokom obrazovanju. Predavaće i ljudi iz privrede, uvode se asistenti sa doktoratom.
58,095FANOVAPRATI NAS
2,120PRATILACAPRATI NAS
648PRATILACAPRATI NAS